Tapasztalja meg a Testi Kiegyensúlyozás utáni állapotot!

Tapasztalja meg a Testi Kiegyensúlyozás utáni állapotot!

Mi is az a testi kiegyensúlyozás?

Nagyon gyakran hallhatjuk, olvashatjuk, hogy egészségünk a KIEGYENSÚLYOZOTT életviteltől, táplálkozástól, lelki és testi állapottól függ.

Nagyon sok értelmezését találjuk ennek a KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG szónak, ami néha már megfoghatatlannak, közhelynek, misztikusnak, gyakorlatiatlannak, vagy akár valamilyen kereskedelmi érdek által félreértelmezettnek tűnhet.

Térjünk vissza a szó eredeti jelentéséhez és tisztázzuk le mit is jelentenek az EGYENSÚLY, valamint a hozzátartozó szavak a Magyar Tudományos Akadémia, Magyar értelmező kéziszótára alapján.

  • EGYENSÚLY: (TESTNEK) az az állapota, amelyben az ellentétes irányból ráható erők egyenlők, és ezért a test megmarad nyugalmi helyzetében vagy egyenletes mozgásában.
  • KIEGYENSÚLYOZ: egyensúlyba hoz. (A testre ellentétes irányból ható erőket kiegyenlít azzal a céllal, hogy a test megmaradjon NYUGALMI helyzetében.)
  • NYUGALMI: mozdulatlan, ZAVARTALAN.
  • TESTI: 1. (Emberi) testhez tartozó. 2. Főleg IZOMMUNKÁVAL végzett.
  • ERŐ: 1. Élőlénynek fizikai ( mozgás, alakváltozás ) és fiziológiai ( élettani ) tevékenységre való képessége.
(csak a témához illő meghatározások szerepelnek ebben a listában.)

Melyek az emberi testre ellentétes irányból ható erők?

Ezeket, mint a testen belüli ERŐKET kell keresni. A fenti meghatározásokból látható, hogy az élőlény fizikai (mozgás, alakváltozás) vagy élettani tevékenysége során a szimmetrikus vázizomzatot alkalmazza, amely erőhatással van a testére és környezetére.

Az emberi testre (csontvázra, belső szervekre) a jobb és a bal vázizomzat, valamint a mellső és a hátsó vázizomzat az, amelyek egymással szemben, erőhatást fejtenek ki. Ezeknek az ellentétes irányból ható vázizmok által keltett erőknek az egyensúlya, azonos erőhatása, mértéke dönti el, hogy pl. a csontvázunk, és ezen keresztül a testtartásunk, görnyedt lesz vagy egyenes, és ez által össze lesznek e nyomva a belső szerveink vagy sem.
A szavak EREDETI jelentéseiből áll össze a TESTI KIEGYENSÚLYOZÁS meghatározása, amely pontos, nem félreértelmezhető, terméke pedig konkrét, objektív eredményei alapján érzékelhető az érintett személy és környezete számára. A név nem takar mást, mint ami a neve.
A TESTI KIEGYENSÚLYOZÁS: az emberi testre, csontvázra ellentétes irányból ható teljes vázizomzat által gyakorolt erőhatás egyenlővé tétele, hogy ez által az emberi test (csontváz) megmaradjon, vagy visszaálljon felegyenesedett nyugalmi, zavartalan helyzetébe vagy egyenletes mozgásába.
A testi kiegyensúlyozásegy teljesen új, fizikai közérzetet, állapotot javító segítségnyújtás.
Ez segít az érintett személynek, hogy visszaállítsa, egyensúlyba helyezze az ellentétes irányból ható, teljes vázizomzata által a testre gyakorolt erőviszonyait. Ezt a személy saját maga teremti meg, szervezete természetes zavartalan működésének helyreállítása céljából, külső beavatkozás nélkül. A testi egyensúlyi állapot megtartása minden élő szervezet alapvető túlélési késztetése. Ebből következik, hogy a tartós testi kiegyensúlyozatlan állapot az élő szervezet túlélési lehetőségét csökkenti.

A testi kiegyensúlyozás nem orvoslás, nem természetgyógyászat és nem az egészségügy bármely más részének szakága. Nem is kívánja ezeket a betegségekkel foglalkozó szakterületeket nélkülözni vagy helyettesíteni. Nem célja betegségek megszüntetése.

A testi kiegyensúlyozás elméletének és gyakorlatának eredménye a testi kiegyensúlyozottság, ami egy fizikailag kiegyensúlyozott ember.
Ez a személy érzi és tudja, hogy egyensúlyban van és ennek állapota mások számára is érzékelhető és jól látható.

Ezzel ellentétben egy testileg, fizikailag kiegyensúlyozatlan embernek maga és mások számára is érzékelhető és látható zavarai vannak. Az egyre kiegyensúlyozatlanabb állapot természetes velejárója az öregedésnek, de sajnos mások által, mesterségesen, és eddig nem felismert módon, akár már az ember korai életszakaszában is előidézhető. Ez jelent igazán óriási veszélyt az emberek számára.

Így már gyakorlatiassá válik az ismert régi megfigyelés és mondás: "a jó közérzet a testi és lelki kiegyensúlyozottság eredménye."
A testi kiegyensúlyozás tehát a jó közérzet elérésének egyik mérföldköve.

Még nem járt nálunk?

Amennyiben kíváncsi a folytatásra, jöjjön el hozzánk és nézze meg díjmentes bevezető filmünket! Majd azt követően részt vehet személyre szabott állapotfelmérésünkön!

Már járt nálunk?

Küldje el hozzánk azt az ismerősödet, akinek szüksége van a szolgáltatásunkra!
Tapasztalja meg Ön is a Testi Kiegyensúlyozást!

Ki végzi a Testi Kiegyensúlyozást?

A Testi Kiegyensúlyozást a fogász vagy a Testi Kiegyensúlyozó végzi. Idézetek a Testi Kiegyensúlyozó kódexéből:

  • „A Testi Kiegyensúlyozó soha nem diagnosztizál és nem orvosol, valamint nem ígér betegségtől való megszabadulást.”
  • „A Testi Kiegyensúlyozó egy humanitárius, aki eldöntötte, hogy segíteni fog embertársainak testi egyensúlyi állapotuk visszanyerésében….”

  • Forrás: Kovács Miklós, Kiegyensúlyozott Emberért Alapítvány